21 Ocak 2012 Cumartesi

Elimdeki bitmeyen şallar

          Tchibo mağazasını gezerken,daha doğrusu ürünlerine bakarken bir şal örneği gördüm.45x95 cm uzunluğunda örülmüş ve birleştirilmiş.Gri ve mor rengi vardı.Aynı zamanda şapka olarak da kafana geçirebiliyorsun.Hoşuma gitti.Fiyatı biraz pahalı gelince,ben bunu yaparım dedim.Biraz inceledim.Evde daha önceleri almış olduğum, bir türlü bu iple ne olabilir,niye bunu almışım diye düşündüğüm ipe sarıldım ve başladım örmeğe.
           
        45 cm civarında oldu.Aslında üzerine biraz düşsem birkaç günde biter.En azından şu kar kış zamanında işime yarar.


               Bunuda TRT1 de yayınlanan Göz Nuru programında görmüştüm.Çok beğendim,yapımı kolay fakat bir türlü bitmiyor.İskoç şal  diye adlandırılıyor. Başladım bakalım bitince sizlerle paylaşacağım.

            Elimdekileri bitirmek istiyorum.Daha kafamda güzel projelerim var.Şu sıralar örgüye dadandım da.

11 Ocak 2012 Çarşamba

Fular.......

Alize marka Dantela ipini  2 ay önce Şık düğmeye gittiğimde almıştım.İlk gördüğümde çok beğendim.Kahverengi tonlarındakini hemen ördüm.Ama kullanmak kısmet olmadı.Diğerini de geçen hafta elime aldım.1 saatte yerimden hiç kalkmadan bitirdim.


             1 günde örüpde hediye edebileceğiniz güzel bir ip.Çok da şık duruyor.Bende örüp bir arkadaşıma hediye ettim.Çok beğendi,güle güle kullansın.


Etaminlerim

           Etamin işininde dinlendirici olduğunu düşünürüm.Elimdeki işten sıkılırsam eğer, annemden kalan etamin kumaşını alıp,bir güzel değerlendiririm.
           Çok kötü huyum var, bir an önce başladığım işin hemen bitmesini isterim.Kendimi maymun iştahlı olarak da tanımlayabilirim.
           Neyse ki alternatif çok hangisinden sıkılırsam diğerine geçebiliyorum.Bir kaç resim paylamak istiyorum.
Elimdeki var alan anchor un mouline iplerini kullandım.Çerçeveleri de 5 Tl ye almıştım. Oldu bana hediyelik. Birilerine acil giderken götürmeye iyi oldu valla. Aslında tavuk ve civcivli olanı yeni doğum yapan birine hazırlamıştım.Sonra ne hikmetse vazgeçtim.Ardından horozluyu da yapınca bir bütün oldular.

Tavuk ve civcivleri 

Tavuğumuz ve civcivlerimiz olur da horozumuz olmaz mı?

1 yıldır eşinin de bitmesini bekleyen etaminim.Biterse eğer çevçevelettirip, duvarıma asacağım 
Yarım kalan  

Okul yıllarımda yaptığım etamin işim.Keten üzerine işlemiştim. Şimdi mutfak masamda yerini aldı.



   

10 Ocak 2012 Salı

Ankara Dikmen'den kuş bakışı

Dün kar yağdı ertesi gün hava yumuşak hemen eriyiverdi. Yiğidoyla bir ara dışarıya çıktık, hava o kadar güzeldi ki anlatamam.Çok kalın giyinmişiz galiba, terledik bile.
       Bunlar Mutfak penceremden çekilmiş fotoğraflar. Evin manzarasını çok seviyorum.İlk eve baktığımızda yola,markete biraz uzak olmasına rağmen manzarasına hayran kalmıştık. Özellikle hava açıksa mutfağa geçip, Ankara manzarası karşısında keyif yapmayı pek severiz.Gece de ayrı bir güzeldir.Işıl ışıl.
      Özellikle arkadaşlarım geldiğinde, hiçbir yere geçmez direk mutfağa geçerler. Biz bayanlar zaten mutfak keyfine pek bayılırız.Evimi ve Ankara'yı çok seviyorum.Ah birde deniz olsa keyfimize diyecek yok.

5 Ocak 2012 Perşembe

İlk yeni yıl hediyem






          Yılbaşı akşamı ailecek bizde toplandık.Eşimin kardeşleri ve kayınvalidem.Hep bir aradaydık 12 ye doğruda kızkardeşim,eşi ve malum atom karınca da katıldı. Atom karınca dediğim kızkardeşimin 11 aylık olan oğlu Eroş. Maşallah o kadar enerjisi var ki, kızcağız biraz dinlensin ben ingileneğim dedim. Aman allahım peşinden o kadar koşturmuşum ki yattığım yeri o gün pek beğendim. Neyse biraz eğlence,biraz yorgunluk bitti işte.
          İlk yılbaşı hediyemi de Patchwork işi yapan büyük eltimden aldım.Biz iki eltiye de çiçek motifli cam süsü yapmış.Çok beğendim ve çok mutlu oldum.

Büyük eltimin yaptığı ve satışa sunduğu bereket kuşlarını da sizinle paylaşmak istiyorum.Tabi bu yaptıkları en kolay işleri.Çok güzel yatak örtüleri dikti .Bir gün sizinle onların fotoğrafını paylaşırım.

2 Ocak 2012 Pazartesi

Kutu Yenileme

         Elimde bitmiş kulak çöpü kutusu vardı,atmaya kıyamadım.Geçenlerde dolabı yerleştirirken elime geçti.Silikon tabancası,biraz kumaş,elyaf derken süsleyiverdim. 



En azından banyo dolabında ufak tefek bir şeyler koymaya güzel oldu. Ayrıca dolabı açınca şık bir görünümü var.











       
     Karton veya plastik kutuları atmaya kıyamıyorum. Elimde biraz var. Kaplayıp biryerlerde kullanmaya ayırdım. Elimden gelse hiçbirini atmak istemiyorum. Fakat onları koyacak yer bulamıyorum.O yüzden bir kısmını maalesef atıyorum.