29 Aralık 2011 Perşembe

Kısa aradan sonra......


     Herkese merhaba,
     Yeni yıla girmeğe sayılı gün kaldı.Bir koca 365 gün geride kaldı. Daha dün gibi 2011 başı.Öğrenciyken yaşımızı büyütür, çabucak yılların geçmesini isterdik. Lisedeyken Edebiyat öğretmenimiz derdiki "çocuklar 20 yaşından sonra yıllar o kadar çabuk geçer ki, zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız." Doğru öyle çabuk geçiyor ki zaman,bazen yeterli gelmiyor bile.
     2011 yılı her ne kadar kötü olayları ve haberleriyle bittiyse de, bir o kadar güzellikleriyle bitiverdi. Yeni umutlarla bekliyoruz seni 2012.

Bizim çocukların ve yeğenim Eroş'un doğum günleri birbirlerine çok yakın. 3 ocak, 24 ocak ve 16 şubat.Neler yapmalıyım bunlara diye düşünürken, araştırmalar sonucunda aklıma taç yapmak geldi. Eroş'un ilk doğum günü (1.yaş günü) ona bir şeyler planlarken kardeşimle.Bizimkilere de bir şeyler yapmamak olur mu? Hepsine birer taç ve Eroş'a doğum gününde gelenlere hediye vermek üzere, magnet hazırladım.


.


Büyük oğlum galatasaraylı.GS yazılı olan ona ait. Diğeri Eroş'un










Bunlar da oğlumYiğido ve kardeşimin arkadaşının oğlu Doruğa ait.







         Hepsi şu an dikilmeyi bekliyor. Ha gayret Ayşe bitirmelisin sen bunları diyorum kendime.:)

19 Aralık 2011 Pazartesi


              Kupa kutusu geri donusumu. Pek sevimli oldu. Simdi cocuklarin ivir zivir kutusu.

               

        Bunlari cok sevdim,biraz zor oluyor birlestiriken ama sonucunu gorunce zor geride kaliveriyor. Bunlar hediye. Biri arkadasimin kizina, digeri kuzenimin bebisine.                                                          

14 Aralık 2011 Çarşamba

         
                              Rusen hanim cok guzel hediyelerle cekilis yapmaktadir.Benim olsun derseniz detaylar icin  http://rusyena.blogspot.com/2011/12/2-hediye-cekilisi.html  tiklayiniz.

Eren'e yaptiklarim

Sizlere sarı bıdığıma (Kizkardesimin oglu) dogmadan once yaptiklarimi gostermek istiyorum.
Beyefendi simdi 10 aylik. incelemek,tanimak adina eline gecen herseyi parcaladigindan, basina bir sey gelmeden,gittigimde bunlari  resimleyim dedim.




Kucuk oyuncaklarini koydugu kapakli kutu.


Bunu daha once yabanci bir sitede gormustum.Eltim patchwork ustasi ondan yardim aldim.
24 ucgen,12 oval parcadan olusuyor.Hepsini elde birlestirip,tek tek dikiyorsunuz.Biraz ugrastirici ama sonuc guzel. Ici elyaf bebek topu.

12 Aralık 2011 Pazartesi

Ne Yeni Yil mi geldi?

Bloglari gezerken bir cok bloggerlerin yani yil temali objeler yaptiklarini gordum.Hepsinin eline saglik.O zaman anladim ki gercekten gelmis kapiyi calmak uzere yeni yil.


Kendimi yeni yila pek hazir hissetmiyorum heralde, hazirlik yapmak icimden gelmiyor.
En azindan cocuklarla agacimizi yerine yerlestirip, suslerini yerlerine takip,orasi olmadi buraya yerlestirelim, yok olmaz burasi daha iyi tartismasini yapmak, sonrasinda herseyi yerlestirip, isiklarini yakip o guzelligi seyretmek ne guzel olur du degil mi? (Kendime gaz vermeye calisiyorum)


Hafta sonu buyuk oglumun (11 yasinda) basketbol antremanina ve ingilizce kursuna kosturmaktan, o kadar yoruluyorum ki  hafta basi maalesef hic is yapmak istemiyorum. Hafta ici de malum biz bayanlarin ev toparlama, cocuklarin dersleriyle ilgilenme veya oyun oynama, ne yemegi yapsam bugun diye dusundukten sonra yemek yapma, arkadas kabul etme vb. derken hic isi bitmez.


Neyse sabah sabah ic kararttim galiba, bugun degil ama yarin agacimizi hazirlariz. Sonrasinda gerisi gelir insallah.
Size ilk olarak hafta sonu bir ara dere Koctas'a gititgimde aldigim kapi susunu gostereyim

9 Aralık 2011 Cuma

Cakil taslari ile dekupaj

    Yazmayali epey olmus. Aslinda pek niyetliyim yapmis oldugum ve resimlerini cektigim el emeklerini sizinle paylasmayi.
    Fakat daha oncede soyledigim gibi kullandigim bilgisayarin hardiski bozuldu, su an tamirde maalesef. Bende bu turkce harfleri olmayan bu bilgisayarda pek yazi yazmak istemiyorum. Ne yazdigimi bazen ben bile anlamiyorum.
    Artik Nedret Hanimin dedigi gibi biraz hizlanmam lazim.(Gaza geldim galiba)


    Size memleketimde yol yapiminda yola cakil dokuldugunde toplamis oldugum taslari boyayip, dekupaj yapmistim. Onlari gostermek istiyorum.
Taslari zimparaladim,boyadim ve dekupaj uygulayip,vernikledim.Yaparken zevk aldim.
Buyuk olan cocuklarin odasinin kapi tutacagi oldu.
Bunuda kizkardesimin bebek odasi icin yapmistim.Biraz hatalari var.